Estate planning.

 

Estate planning slaat op juridische en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen. Het is eigenlijk een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht en heeft alles te maken met schenk- en erfbelasting.

 

Beter weggeven dan nalaten

Estate planning is eigenlijk niet meer dan een combinatie van testamenten, huwelijkse voorwaarden en een schenkingsplan. Maar geen eenvoudige combinatie. Zo'n planning, dat maken wij graag samen met u. Want er komt van alles bij kijken: fiscale gevolgen, juridische gevolgen (regelingen), sociale gevolgen (familiesfeer) en emotionele gevolgen (bij u zelf). Dat vraagt om een bijzonder goede afweging, waarin u alle voor- en nadelen tegen elkaar kunt afzetten.

Zie hier enkele voorbeelden waar u aan kunt denken als u uw geld wilt “weggeven”/schenken. hyperlink a ‘beter weggeven dan nalaten’

 

Checklist estate planning

De checklist estate planning (geleidelijke vermogensoverdracht) bevat een greep uit de vele aandachtspunten en afwegingen die aan de orde komen in het traject van vermogensoverdracht.

U vindt de checklist vermogensoverdracht hier.

Bel mij terug s.v.p.

Vul hieronder uw gegevens in om terug gebeld te worden. Vermeld, indien van toepassing, het door u gewenste tijdstip in.

Bel mij terug

© Janssen & van Commenée Alle rechten voorbehouden.